Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaPortalliAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Karadeniz Teknik Üniversitesi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
s3co
Yönetici
Yönetici
s3co


Erkek
Mesaj Sayısı : 234
Yaş : 38
Yaşadığı şehir : İzmir
Meslek : Aktifkampüs çalışanı:)
Başarı Puanı :
Karadeniz Teknik Üniversitesi Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Karadeniz Teknik Üniversitesi Right_bar_bleue

Güçlülük :
Karadeniz Teknik Üniversitesi Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Karadeniz Teknik Üniversitesi Right_bar_bleue

Kayıt tarihi : 11/11/06

Character sheet
clooney: bartın:)
s3co:

Karadeniz Teknik Üniversitesi Empty
MesajKonu: Karadeniz Teknik Üniversitesi   Karadeniz Teknik Üniversitesi Icon_minitimeÇarş. Ara. 06, 2006 7:02 am

Karadeniz Teknik Üniversitesi 3


EĞİTİM-ÖĞRETİM
Akademik Takvim


KTÜ'de bir eğitim - öğretim yılı, yarıyıl sonu sınavları hariç 14'er haftalık iki yarıyıldan oluşur. Eylül - Ocak aylarını kapsayan 1. yarıyılla "Güz Yarıyılı", Şubat - Haziran aylarını kapsayan yarıyıla da "Bahar Yarıyılı" adı verilir.

Yaz Okulu

Yaz okulu, üniversitenin eğitim-öğretim imkanlarının yaz aylarında da değerlendirilmesini amaçlar. Yaz okulunda açılan dersleri daha önceden başarısız kalmış öğrenciler alabileceği gibi, başarılı öğrenciler de üst sınıftan dersler alarak erken mezun olabilirler. Ayrıca Çift Anadal ve Yandal öğrencileri ile lisansüstü öğrenciler de yaz aylarında derslere devam edebilirler. Yaz okulunda eğitim-öğretim süresi 7 hafta olup, normal eğitim-öğretim döneminde yapılan ders saatini kapsar.

İngilizce Hazırlık

Karadeniz Teknik Üniversitesi; globalleşen dünyada lisan bilmenin önemine binaen, öğrencilerinin yarışabilme özelliklerini artırabilmek için modern bir Yabancı Diller Yüksek Okulu kurmuş ve bir çok bölümde kısmen veya tamamen İngilizce eğitim-öğretime başlamıştır. Bu tür bölümlerde okuyan öğrencilere bir yıl süreyle İngilizce Hazırlık Programı uygulanmaktadır. Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-elektronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Orman Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği, Fizik, Kimya, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Güverte, Uluslararası İlişkiler ve Kamu Yönetimi bölümleri ile Tıp Fakültesi şu ana kadar İngilizce hazırlık programına alınan bölümlerdir. Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksek Okulu Turizm ve Otel İşletmeciği Programı da önümüzdeki dönemden itibaren bu bölümlere katılacaktır.

Üniversitenin İngilizce Hazırlık Sınıfı olan bölümlerinden birine kayıt yaptıran öğrencilerden muafiyet sınavını geçemeyenler, seviye gruplarına göre 20-25 kişilik U sınıflarda interaktif bir ortamda çağdaş eğitim teknolojilerini kullanarak ders görmektedir. Okulda konuşma, dinleme, okuma ve yazma olmak üzere çeviri ve mesleğe yönelik İngilizce verilmektedir. Öğrenci merkezli olarak programlanan derslerde öğrenciler tarafından sürekli olarak yapılan proje sunumları, derslerin daha kolay öğrenilir ve daha kalıcı olmasını sağlamaktadır.

Danışmanlık


Karadeniz Teknik Üniversitesi, öğrencilerinin her türlü sorunlarıyla yakından ilgilenmek ve onlara çözüm bulmaya çalışmak adına danışmanlık hizmeti sunmaktadır. Her öğrenci üniversiteye kayıt yaptırdığı andan üniversiteden ilişiği kesilene kadar, kayıt olduğu ilgili bölüm başkanlığınca görevlendirilen bir öğretim üyesi ile irtibata geçerek sorunlarını aktarabilmekte ve çözüm yolları arayabilmektedir. Ayrıca, öğrencilerin gerek ortamsal değişiklikten ve gerekse farklı nedenlerden kaynaklanabilen sağlık problemlerinin çözümüne katkıda bulunmak üzere isteyen öğrenciye ücretsiz olarak psikolojik rehberlik hizmeti de sunulmaktadır.

Oryantasyon Programı

Üniversitemize kayıt olan yeni öğrencilere üniversiteyi ve çevreyi tanıtmak amacıyla, derslere başlamadan önce Oryantasyon (Uyum) Programı uygulanır. Bu programda öğrencilerin yeni ortama uyum sağlamaları ve çevreyi tanımaları için gerekli bilgilendirme yapılır.

Çiftanadal Uygulaması

Çift Anadal uygulaması; Karadeniz Teknik Üniversitesinde her hangi bir lisans programına devam etmekte olan ve bu programda üstün başarı sergileyen lisans öğrencilerinden isteyenlerin, aynı zamanda ikinci bir lisans diploması almasına yönelik bir uygulamadır. Öğrencilerin bu uygulamadan faydalanabilmeleri için, başvuru anına kadar kendi lisans programındaki tüm derslerini başarıyla tamamlamış olması ve genel akademik not ortalamasının da en az 4 üzerinden 3.2 olması gerekmektedir. Bu şartları sağlayan öğrenciler, istemeleri ve kontenjan olması durumunda istedikleri diğer bir bölümün derslerine de devam etmek ve en az 40 kredilik dersi tamamlamak suretiyle ikinci bir diploma almaya hak kazanmaktadırlar. Başarılı öğrenciler, Çift Anadal programına, kendi lisans eğitimlerinin en erken üçüncü ve en geç beşinci yarıyılları arasında başvurabilirler.

Yandal Uygulaması

Yandal uygulaması, Çift Anadal uygulamasının daha dar kapsamlısı olup, Karadeniz Teknik Üniversitesinde her hangi bir lisans programına devam etmekte olan ve bu programda üstün başarı sergileyen lisans öğrencilerinden isteyenlerin, aynı zamanda başka bir bölümden yan dal sertifikası almasına yönelik bir uygulamadır. Bu uygulamadan faydalanmak için başvuru anına kadar genel akademik ortalamanın 4 üzerinden en az 2.7 olması ve seçilen diğer bölümden en az 20 kredilik dersin tamamlanmış olması gerekmektedir.

Bölümlerarası Geçiş

Bölümler arası geçiş; ÖSS sınavı ile her hangi bir bölüme yerleştirilmiş öğrencilerden, ilk yıl sonunda akademik ortalaması en az 4 üzerinden 2.70 olanların, kaydoldukları bölümün ait olduğu fakülte içinde bulunan ve kendi bölümüyle aynı puan türünde öğrenci alan bir diğer bölüme geçiş yapmasına olanak tanımaktadır. Her yıl sonunda bölümler tarafından ilan edilen kontenjana bağlı olarak, başvuran öğrenciler yıl sonu akademik ortalamalarına göre sıralanmakta ve buna göre seçim yapılmaktadır.

Yurtdışı Eğitim İmkanı

Karadeniz Teknik Üniversitesi Avrupa Birliği Eğitim programlarından Socrates-Erasmus programı kapsamında yurt dışına öğrenci göndermek üzere seçilen ilk üniversitelerden biridir. Şu ana kadar Avrupa Birliği ülkelerinden çok sayıda üniversite ile ikili anlaşmalar yapılmış olup, üniversitemizin değişik bölümlerinden yaklaşık 50 öğrenci, eğitimlerinin 6 aydan bir yıla kadar değişen bir bölümüne, anlaşma yapılan üniversitede devam etme üzere bu üniversitelere gönderilmişlerdir. Bu uygulamadan faydalanmak için, öğrencilerin en az dört yarıyılı başarıyla tamamlamış olması ve bir Avrupa Birliği ülkesinin dilini ders dinleyebilecek ve anlayabilecek düzeyde bilmesi gerekmektedir.

Kariyer Planlama

Öğrencilerimizin daha üniversite eğitiminin ilk yıllarında iş ve piyasa koşullarına hazırlanması ve yönlendirilmesi, kendilerini ve içinde bulundukları çevreyi değerlendirerek, iş hayatı ile ilgili hedefler belirlemesi amacına yönelik olarak üniversitemizde kariyer planlama etkinlikleri gerçekleştirilmektedir. Bu çerçevede, çeşitli özel sektör ve devlet kuruluşlarının temsilcileri ile Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrenci kulüpleri arasındaki işbirliği ile yürütülmeye çalışılan kariyer günlerinde, mezuniyet durumunda olan öğrencilerimizin çeşitli şirketlerle iş görüşmesinde bulunmaları sağlanmakta; özgeçmiş hazırlama, iş arama yöntemleri ve benzeri konularda öğrencilerimize yıl boyunca çeşitli seminerler verilmektedir. Bu amaçla Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ve KOSGEB ile çok sıkı bir işbirliği içerisindedir. İşbirliği çalışmalarını koordine etmek için Merkez Kampüs’te TTSO ve KOSGEB’in bir irtibat bürosu bulunmaktadır. Ayrıca, zaman zaman lise öğrencilerine de meslek seçimine yönelik yönlendirme ve tanıtım etkinlikleri gerçekleştirilmektedir.

EĞİTİM ve ARAŞTIRMA OLANAKLARI
Kütüphane


Karadeniz Teknik Üniversitesi Merkez Kütüphanesi, çağdaş iç ve dış görünümü, sahip olduğu materyal çeşit ve sayısı, nitelikli personeli ve tam otomasyona geçmiş hizmet anlayışı ile Türkiye’nin örnek kütüphanelerinden biridir. Kütüphane, 15 kişilik peryodik salonu, 20 kişilik müracaat salonu, 400 kişilik kitap salonu, 110 kişilik bağımsız girişe sahip serbest okuma salonu ile iki ayrı büyük yayın arşivi ve diğer çalışma birimlerinden oluşmaktadır. Toplam 100000’den fazla Türkçe ve yabancı dilde yazılmış kitap ile 2000’den fazla peryodiğin bulunduğu kütüphanede, bütün yayınlar LC sistemine uygun şekilde düzenlenerek açık raf sistemine göre hizmete sunulmuştur.

Kütüphane içerisindeki bütün materyaller (kitap, dergi, tez, vb.) YORDAM-2001 otomasyon programı yardımıyla bilgisayar ortamına aktarılmış olup; bilgi tarama ve sorgulama, süre uzatma, ayırtma gibi işlemler doğrudan bilgisayar ortamından yapılabilmektedir. Ayrıca, birçok uluslararası yayınevi ile anlaşmalar yapılarak binlerce dergi, kitap, yüksek lisans ve doktora tezleri elektronik veritabanları bünyesinde internet ortamından kullanıma açılmıştır. Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenler, kütüphaneye gelmeden bilgisayar ortamında istedikleri materyale ulaşabilmektedir. Kütüphanede bulunmayan materyaller “Kütüphanelar-Arası-Ödünç” sistemi ile sağlanıp, üyelerin kullanımına sunulmaktadır.

Laboratuvarlar


Karadeniz Teknik Üniversitesi, öğrencilerinin eğitimde kaliteyi yakalamasına katkıda bulunmak ve uygulamalı derslerinde kendilerine zemin hazırlamak için bir çok bölümünde modern laboratuvarlarıyla eğitim-öğretim imkanları sağlamaktadır. Modern eğitim kurumları için kaçınılmaz olan bu laboratuvarlarda, öğrencilerin, aldıkları teorik bilgileri deneysel olarak uygulaması veya gözlemesi sağlanmaktadır. Ayrıca, tüm öğrencilerin bu iletişim çağında bilgisayar teknolojisinden faydalanabilmesi için her fakültede ve hemen hemen tüm bölümlerde modern donanımlı bilgisayar salonları oluşturulmuş ve bu salonlar yazıcılar ve projektörlerle donatılmıştır. Temel Bilgisayar derslerinin de verildiği bu laboratuvarlardaki tüm bilgisayarlar internete bağlıdır. Öğrenciler, boş saatlerinde de bilgisayar ve internet hizmetlerinden yararlanabilmektedir.

Öğrencilere eğitim amaçlı hizmet veren bu laboratuvarların dışında, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde çalışmakta olan akademisyenler ile yüksek lisans ve doktora çalışması yürüten öğrencilerin bilimsel araştırma faaliyetlerinde kullanabilecekleri çok sayıda araştırma-geliştirme (AR-GE) laboratuvarı kurulmuştur ve kurulmaya da davam edilmektedir. Bunlardan en önemlileri şunlardır:

* Hidrolik Laboratuvarı,
* Geoteknik ve Ulaştırma Laboratuvarı,
* Akıllı Sistemler ve Otomasyon Laboratuvarı,
* DSP (Sayısal İşaret İşleme Laboratuvarı)
* Güç Elektroniği Laboratuvarı,
* Bilgisayarla Görme Laboratuvarı,
* Jeokimya (AAS ve Flame Fotometre) Laboratuvarı,
* XRF Laboratuvarı,
* Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) Laboratuvarı,
* Fotogrametri Laboratuvarı,
* GPS Laboratuvarı,
* Elektrik ve Elektromagnetik Laboratuvarı,
* Gravite ve Manyetik Laboratuvarı,
* Sismoloji Laboratuvarı,
* Cevher Zenginleştirme Laboratuvarı,
* Kağıt Pilot Tesisi,
* Emprenye Pilot Tesisi,
* Ahşap Levha Pilot Tesisi,
* Orman Ürünleri Kimyası Laboratuvarı,
* KATO Herbaryumu,
* Topra İlmi ve Ekoloji Laboratuvarı,
* Entomoloji Laboratuvarı,
* Yaban Hayvanları ve Zooloji Laboratuvarı,
* Katı Hal Fiziği Araştırma Laboratuvarı,
* Atom ve Molekül Fiziği Araştırma Laboratuvarı,
* Sıvı Azot Üretim Tesisi,
* Analitik Kimya Laboratuvarı,
* Manyetik Rezonans (NMR) Laboratuvarı,
* LC-MS ve GC-MS Laboratuvarı,
* HPLC, GPC ve GC Laboratuvarı,
* Mikrobiyoloji Laboratuvarı,
* Moleküler Biyoloji Laboratuvarı,
* Bitki Fizyolojisi ve Biyokimyası Laboratuvarı,
* Zooloji Laboratuvarı,
* Botanik Laboratuvarı,
* Deniz Simülasyon Laboratuvarı,
* Oşinografi Laboratuvarı,
* Balık Hastalıkları Laboratuarı,
* Elektron Mikroskop Laboratuarı,
* Biyokimya Araştırma Laboratuarı,
* Tıbbi Biyoloji Araştırma Laboratuarı,
* Kök Hücre Araştırma Birimi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi 5


BURSLAR VE ÇALIŞMA OLANAKLARI


Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde okuyan fakir ve yardıma muhtaç öğrencilere her yıl Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından beslenme ve giyim yardımı yapılmaktadır. Ayrıca Karadeniz Üniversitesi Güçlendirme Vakfı'ndan fakir öğrencilere para yardımı yapılmakta olup, çeşitli vakıf ve yardım kurumlarından da öğrencilere burs imkânı sağlanmaktadır. Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne giriş yapan öğrenciler arasından seçilen 600 öğrenciye her yıl düzenli olarak burs verilmektedir. Bu bursu almak için birinci sınıfta giriş puanı, üst sınıflarda ise başarı etkendir. Bütün bölümler arasında dağıtılan burs, (eğitim görülen bölüme göre) dört veya 6 yıl boyunca geçerlidir ve karşılıksızdır.

Üniversitemizde okuyan başarılı ve yardıma muhtaç öğrencilere yarı zamanlı çalışma imkânı sunulmaktadır. E-Üniversite Projesi kapsamında yürütülen teknik destek, yazılım, web programlama konuları ile bilgisayar salonları, Rektörlük Proje Üretim Merkezi, Kütüphane, Kültür Merkezi, Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi, Dış İlişkiler Ofisi, sağlık, spor ve sosyal tesislerde kısmi statüde çok sayıda öğrenci sigortalı olarak çalışabilmektedir.


http://www.ktu.edu.tr/
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://kampus.forumactif.org
 
Karadeniz Teknik Üniversitesi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: 
(¯`·._.·[EĞİTİM]·._.·´¯)
 :: Üniversiteler
-
Buraya geçin: