NAMAZ KILMAYANIN BAŞINA GELECEKLER
Kurretül’uyûn) kitâbındaki hadîs-i şerîfde buyuruldu ki, (Namâzı özürsüz kılmıyan kimseye, Allahü teâlâ onbeş sıkıntı verir. Bunlardan altısı dünyâda, üçü ölüm zamânında, üçü kabirde, üçü kabirden kalkarkendir. Dünyâda olan altı azâb:
1 — Namâz kılmıyanın ömründe bereket olmaz.
2 — Allahü teâlânın sevdiği kimselerin güzelliği, sevimliliği kendinde kalmaz.
3 — Hiçbir iyiliğine sevâb verilmez. [Bu hadîs-i şerîf gösteriyor ki, farzları vaktinde kılmıyanların sünnetleri kabûl olmaz. Ya’nî sünnetlerine sevâb verilmez.]
4 — Duâları kabûl olmaz.
5 — Onu kimse sevmez.
6 — Müslümânların iyi duâlarının buna fâidesi olmaz.
Ölürken çekeceği azâblar:
1 — Zelîl, kötü, çirkin can verir.
2 — Aç olarak ölür.
3 — Çok su içse de, susuzluk acısı ile ölür.
Kabirde çekeceği acılar:
1 — Kabir onu sıkar. Kemikleri birbirine geçer.
2 — Kabri ateşle doldurulur. Gece, gündüz onu yakar.
3 — Allahü teâlâ, kabrine çok büyük yılan gönderir. Dünyâ yılanlarına benzemez. Hergün, her namâz vaktinde onu sokar. Bir ân bırakmaz.
Kıyâmetde çekeceği azâblar:
1 — Cehenneme sürükleyen azâb melekleri yanından ayrılmaz.
2 — Allahü teâlâ, onu kızgın olarak karşılar.
3 — Hesâbı çok çetin olup, Cehenneme atılır).
3 SORU 3 CEVAP
Genç bir delikanlı senelerceyurt dışında okuduktan sonra vatanına ataist olarak geri döner.Üç sorusuna hiç kimse cevap veremediğinden dolayı canı gayet sıkıntılıdır.ebeveyni oğulllarına yardım etmek niyetiyle büyük ilim sahibi olan köyün hocasına götürürler.hoca ve delikanlının arasında diyaloğ şöyle devam eder:
Delikanlı:Kimsin sen?Sorularıma cevap verebilelecek misin?
Hoca:Allah'ın bir kuluyum ve O'nun izniyle sorularına cevap verebileceğim.
Delikanlı:Eminmisin?Profösörler bile cevap veremedi bana.
Hoca:Allah'ın izniyle cevap vermeye çalışırım.
Delikanlı 3 sorum var.
1.Allah yaşıyor mu?.Öyle ise ,şeklini bana göster.
2.Taktir(Kader) nedir?
3.Eğer şeytan ateşten yaratıldıysa neden cehenneme yollanıyor,cehennemde ateş dolu değil mi?Ateş ateşi nasıl yaksın.Tanrı bunu düşünemedi mi?
Bu arada, aniden delikanlının başı üzerine bir saksı kırar.
Delikanlı canı yana yana sorar;Neden sinirlendin ki?
Hoca:Sinirlenmedim.bu benim 3 soruna bir cevabım der.
Delikanlı:Hiçbirşey anlamadım.
Hoca:Nasıl hissettin kendini saksıyı başında kırınca?
Delikanlı:Tabii ki,fena bir acı hissettim.
Hoca:Yani, acının varlığına inanıyor musun?
Delikanlı :Evet.
Hoca:Bana bu acının şeklini göster o zaman!
Delikanlı:Gösteremem.
Hoca:Bu benim ilk cevabım.herkes Allah'ın varlığını hisseder ama Allah'ı göremez.
Hoca: Dün gece rüyanda benim başında saksı kırdığımı gördün mü?Yada biri dedi mi?
Delikanlı :Hayır.
Hoca.Bu gün böyle birşey ile karşılaşacağını düşündün mü?Aklından geçti mi?
Delikanlı:Hayır.
Hoca:Bu işte takdir(kader) dir.
Hoca:Biz neyden yaratıkdık?Topraktan yaratılmış değil miyiz?
Delikanlı:Evet öyle denir,
Hoca:E o zaman?Saksıda topraktan yapımadı mı?Allah isterse ateşten yaratılan şeytanı ateşin içinde cezalandırmaz mı?
İNANIYOR MUSUN
Adamın biri her zaman yaptığı gibi saç ve sakal traşı olmak için berbere gitti. Onunla ilgilenen berberle güzel bir sohbete başladılar.Değişik konular üzerinde konuştular. Birden Allah ile ilgili konu açıldı...
Berber: " Bak adamım, ben senin söylediğin gibi Allah'ın varlığına inanmıyorum."
Adam: " Peki neden böyle diyorsun?"
Berber: " Bunu açıklamak çok kolay. Bunu görmek için dışarıya çıkmalısın. Lütfen bana söyler misin, eğer Allah var olsaydı, bu kadar çok sorunlu, sıkıntılı, hasta insan olur muydu, terkedilmiş çocuklar olur muydu? Allah olsaydı, kimseye acı çektirmez, birbirini üzmezdi.Allah olsaydı, bunların olmasına izin vereceğini sanmıyorum..."
Adam bir an durdu ve düşündü, ama gereksiz bir tartışmaya girmek istemediği için cevap vermedi. Berber işini bitirdikten sonra adam dışarıya çıktı. Tam o anda caddede uzun saçlı ve sakallı bir adam gördü.Adam bu kadar dağınık göründüğüne göre belli ki traş olmayalı uzun süre geçmişti. Adam berberin dükkanına geri döndü.
Adam: " Biliyor musun ne var, bence berber diye birşey yok"
Berber: " Bu nasıl olabilir ki? Ben buradayım ve bir berberim."
Adam: " Hayır, yok. çünkü olsaydı, caddede yürüyen uzun saçlı ve sakallı adamlar olmazdı."
Berber: " Hımmm... Berber diye birşey var ama o insanlar bana gelmiyorsa, ben ne yapabilirim ki?"
Adam: " Kesinlikle doğru! Püf noktası da bu! Allah var, ve insanlar ona gitmiyorsa, bu gitmeyenlerin tercihi. İşte dünyada bu kadar çok acı ve keder olmasının nedeni!"