Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AnasayfaPortalliAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

GÜVENNN

3 posters
YazarMesaj
pembe karanfil
Vip özel üye
Vip özel üye
pembe karanfil

Kadın
Yaşadığı şehir : ***
Meslek : aday öğretmen
Başarı Puanı :
GÜVENNN Left_bar_bleue0 / 1000 / 100GÜVENNN Right_bar_bleue

Güçlülük :

GÜVENNN Empty
MesajKonu: GÜVENNN   GÜVENNN Icon_minitimeSalı Ocak 23, 2007 3:09 am

Ingiltere'de yargıçların maaşı yoktur. Onun yerine ihtiyaçları oldukça kullandıkları kredisi sınırsız çek defterleri vardır. Ingiliz devleti hakimlerine o kadar güveniyor yani.

Birgün hakimin biri bir bankaya gidip 1.000.000 poundluk bir çek bozdurmak istediğini söylemiş. Tabii ortalık birbirine girmiş. Banka yöneticileri en üst makamdan onay almadan bu kadar parayı veremeyecekleri söyleyip hemen

Içişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı,Başbakanlığa filan telefon etmişler. Ancak aradıkları her yerden gelen cevap aynıymış: ÖDEYIN!

Gel gelelim bankada o kadar nakit yokmuş. Hakimden ertesi gün gelmesi rica edilmiş. Ertesi gün para bir bavul içinde hazırmış.
Aradan birkaç gün geçmiş. Hakim çıkagelmiş. Parayı bankaya geri vermek istiyormuş.

Banka yönetimi şaşırıp kalmış. Hemen Adalet Bakanlığı'nı aramışlar. Derhal bakanlık müfettişleri devreye girmiş ve hakime hareketinin sebebini sormuşlar. Hakim "Kraliçe nin hükümeti bize gerçekten bu kadar güveniyor mu? Onu sınadım" cevabını vermiş.
Raporlar bakanlığa iletilmiş ve aynı gün hakim azledilmiş. Adalet bakanlığı hakime gönderdiği yazıda gerekçeyi şöyle açıklamış:
"Kraliçe hükümetinin saygın bir hakimi, devletine güvenmiyor ve onu sınıyorsa, devlet ona asla güvenmez."
- "Güven" çok ince bir çizgidir. Onu kalınlaştırarak kırılmasını engelleyen tek şey, "iki taraflı" olmasıdır.
Sosy@lci
Moderatör
Moderatör
Sosy@lci

Erkek
Yaşadığı şehir : izmir
Başarı Puanı :

Güçlülük :

GÜVENNN Empty
MesajKonu: Geri: GÜVENNN   GÜVENNN Icon_minitimeSalı Ocak 23, 2007 4:22 am

Vay canına durum gerçekten böğleyse adamlar olayı aşmış artık.
MemeTh
Admin
Admin
MemeTh

Erkek
Yaşadığı şehir : İzmir
Meslek : Öğretmen olmaya çalışıyo
Başarı Puanı :

Güçlülük :

GÜVENNN Empty
MesajKonu: Geri: GÜVENNN   GÜVENNN Icon_minitimeSalı Ocak 23, 2007 5:02 pm

gerçekten adamlar aşmışlar olayı sosyalcinin dedii gibi,biz aşabildikmi peki sorarım sosyalciye onun görüşlerini merakle bekliyorum.
benim şahsi görüşüm bizde iki taraflı güvenmeme var,aramızdaki fark işte bu; onlar güvenirler biz güvenmeyiz.
Sosy@lci
Moderatör
Moderatör
Sosy@lci

Erkek
Yaşadığı şehir : izmir
Başarı Puanı :

Güçlülük :

GÜVENNN Empty
MesajKonu: Geri: GÜVENNN   GÜVENNN Icon_minitimeÇarş. Ocak 24, 2007 10:22 am

darkblue demiş ki:
gerçekten adamlar aşmışlar olayı sosyalcinin dedii gibi,biz aşabildikmi peki sorarım sosyalciye onun görüşlerini merakle bekliyorum.
benim şahsi görüşüm bizde iki taraflı güvenmeme var,aramızdaki fark işte bu; onlar güvenirler biz güvenmeyiz.

Hocam zaten çağımızın hastalığı güvensizlik.Millet birbirine güvenemiyor.Bu da insanlar arasında yapay ilişkiye huzursuzluğa neden oluyor.O zaman millet miş gibiyi oynuyor Zaten insanların doğasında vardır birilerine güvenmek erikson piaget maslow abilerimiz basbar bağırıyor güvenmenin ne kadar önemli olduğunu.Güven eksik olunca insanın psikolojik durumu bozuluyor gerçekten.Bu fani dünyada güvenecen birbirine onun apayrı bir tadı hazzı oluyor aksi taktirde sürekli tetikte olur insan buda gerilime neden olur oysaki birisine başka birine güvendiğin taktirde kendini bu dünyada yalnız hissetmez ufak bir ordu gibi hissedersin.Var mı böğle bir mutluluk yaşamadan bilinmez bu dediklerim.Güvenin kırılmaz mı kırılır tabi beş parmağın beşide birmi değil Ama inadına güveneceksin sonunda mutluluk huzur gelir. Geçen sene bir mezun olan bir arkadaşımın bir sözü vardı kendisi bölüm birincisidi.Ben bir sınavın vizesinden düşük not almıştım çalışma isteğim yoktu finaline o şöğle dediki vizeden sıfır alsan bile geçme ihtimalin varmı dedi bende var dedim finalden yüz alırsan geçersin eee o zaman niye duruyorsun çalış dedi.İşte yılmamak lazım bazı şeylerden.Ha o dersi geçtim.

GÜVENNN
1 sayfadaki 1 sayfası